Rendszeres gyermekprogramok a múzeumban

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

OptiKaland címmel 2012 márciusában ismét múzeumpedagógiai foglalkozássorozat indul a Hamza Múzeumban, melyre a vizuális kultúra iránt érdeklődő, a képzőművészet iránt fogékony 7-14 éves gyermekeket várjuk. 
Május végéig 8 foglalkozásra kerül sor.

A foglalkozások fő céljaként a résztvevők képzőművészeti alkotások befogadását segítő képességeinek, valamint tényleges alkotóképességeinek fejlesztését határoztuk meg, mindezt a múzeum absztrakt képzőművészeti gyűjteményére támaszkodva. Az OptiKaland fontos küldetése a tehetségek "felfedezése", alkotásra ösztönzése is amellett, hogy minden rajzos, kézműves alkotáshoz kedvet érző gyermeknek szeretnénk barátságos, egyedi környezetben, hasznos szabadidő eltöltési lehetőséget teremteni. A program tavaly őszi öt eseményén 41 gyermek vett részt. (Az eseményekről fotók láthatók a múzeum honlapjának Galériájában.)

A foglalkozásokra kis csoportokban (max. 10 fő), Szabó Zsóka rajzpedagógus vezetésével szombat délelőttönként 10-től 12 óráig kerül sor.

A részvétel díja: 800 Ft/alkalom, mely tartalmazza az adott foglalkozás részvételi díját, valamint az anyag- és eszközköltséget is. Az elkészült munkákat a gyerekek hazavihetik.
Kedvezményes részvételi díj a 8 foglalkozásra összesen 6000 Ft, melyet az első alkalommal kell befizetni.

Újdonságokkal, különleges technikákkal (fotómontázs, kartonmetszet, kollázs, fonalgrafika, stb.) várjuk a korábbi foglalkozásokon résztvevő gyermekeket is!

Egy foglalkozás minimum öt gyermek részvételével kerül megrendezésre.
Kérjük, a tervezett részvétel előtt legalább egy nappal jelezzék szándékukat a múzeum bármely elérhetőségén! Ennek hiányában nem tudjuk garantálni a részvétel lehetőségét.

Első foglalkozás időpontja: 2012. március 24.
A további foglalkozások tervezett időpontjai: 2012. március 31.; április 14.; április 21.; április 28. vagy május 5.; május 12.; május 19.; május 26.

Jelentkezni lehet és információ kérhető:

Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria
Jászberény, Gyöngyösi út 7.
T: 57/503-260
hamzamuzeum@invitel.hu 
www.hamzamuzeum.hu 
www.facebook.com/hamzamuzeum

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló