Jász vagyok pályázat - díjkiosztás szombaton


Két, a jász hímzés zöldjével írt felhívás jelent meg a Jászok Egyesülete Facebook oldalán áprilisban, melyek a fiatal, általános- és középiskolás jászokat hívták versenyre. A Jász vagyok című pályázatunkra egy írást, a Képek a Jászságból pályázatra egy fotót, festményt, rajzot lehetett beküldeni.


A felhívásra az idő rövidsége ellenére 50 pályamű érkezett 26 fiatal jásztól, aki úgy érezték, hogy szavakkal, vagy képekkel szeretnék magukat és gondolataikat megmutatni. Köszönjük mindannyiuknak az időt, melyet az alkotásra szántak és köszönjük, hogy fiatal koruk ellenére volt bátorságuk magukat és műveiket ország-világ elé tárni.

A zsűrinek nehéz dolga volt, mert minden beküldött munka hordoz magában értéket, de végül megszülettek az eredmények.

Jász vagyok pályázat nyertesei:


1. helyezett lett Muhari Máté, aki a Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola tanulója és Jászberényben lakik. A mű
címe: Jász vagyok
2. helyezett Végert Ágnes, a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 17 éves tanulója, aki Jászapátiban lakik. Pályaműve címe:
Itthonról, a Jászságból
3. díjat egy páros, Banka Csilla - Zombori Adrienn kapja, akik a Lehel Vezér Gimnáziumba járnak, 9. osztályosak. Pályázatuk címe: Jász vagyok


Képek a Jászságból pályázat nyertesei:


Sokkal több képes alkotás született, sok közülük egészen egyedi meglátással mutatta meg a Jászvidéket, a jellegzetes épületeket.
A beérkezett sok munka közül
az 1. helyezett lett végül Tóth Csenger, aki a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium 5. osztályos tanulója A 2. helyezett Szabó Ákos a jászapáti temető kálváriáját örökítette meg (fotó)

A 3. helyezett Dóra Vivien, aki a Jászágói Általános Iskola 7.
osztályos tanulója és egy szép hangulatú fényképpel mutatta be az elfeledett tájakat.

Több különböző témát mutatott be fényképezőgépe segítségével a Jászok Egyesülete különdíjasa, Körei Nagy Kristóf, aki 12 éves kora ellenére nem félt magát is bemutatni egy fotó segítségével.
Minden díjazottnak elismerésünk!

A szervezők köszönetet mondanak a pályázat sikeréhez való hozzájárulásukért Nagy Sándor tanárnak (Jászapáti) és Galyó Tünde tagtársunknak (Budapest).

Az ünnepélyes díjkiosztásra a 19. Jász Világtalálkozóhoz kapcsolódva, 2013. június 22-én, szombaton 17,00 órakor kerül sor a jászberényi városháza dísztermében.

A nyilvános eseményre az érintettek mellett minden érdeklődőt szeretettel várunk.


JÁSZOK EGYESÜLETE

1537 Budapest 114 Pf. 367.
www.jaszokegyesulete.hu
info@jaszokegyesulete.hu
www.facebook.com/jaszokegyesulete.hu
bankszámla: 10200892-31411767-00000000
adószám: 19666024-1-41

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló