Az önkormányzatok sem maradnak fejlesztési forrás nélkül

Pályázati workshopon tájékozódhatnak
Az önkormányzatok sem maradnak fejlesztési forrás nélkül
 
Uniós támogatások tekintetében kiemelt helyen szerepelnek az önkormányzatokat érintő kiírások az Új Széchenyi Terv pályázataiban. A teljes körű fejlesztésre fordítható forrásokkal kapcsolatban tájékoztató workshopon informálódhatnak az érintett és pályázni kívánó önkormányzatok. A program aktualitást is rejt magában, ugyanis megjelentek az ÁROP (Államreform Operatív Program) önkormányzatoknak szóló pályázatai, összesen 5 milliárd forintnyi támogatási összeggel.
A március 7-i workshop - Önkormányzati EU fejlesztési források 2011-2013 címmel - azokkal a pályázatokkal foglalkozik, amelyek kifejezetten a hazai önkormányzatokra fókuszálnak, és számukra kínálnak uniós lehetőségeket. A korábbi évekhez képest csökkenő EU-s források, a várhatóan emelkedő önerő arány, a nem konvergencia régiókra jutó kevesebb forrás és a gazdasági társaságok részére történő átcsoportosítás miatt új megközelítésre és eszközökre van szükség. A rendelkezésre álló források mellett ezekről is szó lesz az önkormányzatok fejlesztései útvonalait meghatározó Workshopon.
A pályázati tájékoztató fórumon térítésmentesen vehet részt, ha kis-, közép- vagy nagyvállalat, államigazgatási intézmény, önkormányzat, polgármesteri hivatal, közművelődési intézmény, művészeti tudományos intézmény, pályázati tanácsadó, szövetség, kamara, szakszervezet, országos érdekképviselet, országos civil szervezet vagy alapítvány, felső- vagy közoktatási intézmény, illetve médium  munkatársa.
 
Jelentkezési határidő: 2011. március 7.
Az aktuális pályázati kiírásokról és a Workshop-sorozat következő állomásairól bővebben a www.workshopok.hu oldalon tájékozódhat.
 
FISZ Hírügynökség

Mindne jog fenntartva! 2003 Jász Napló